DİREKSİYON EĞİTİMİ
Bilindiği üzere L park veya paralel park yapma esnasında kaldırıma veya dubalara dokunmak, direkt olarak başarısız sayılmanıza sebep oluyor. L parkın nasıl yapılması gerektiğini birlikte öğrenelim.
L PARK
L PARK
L PARK
L PARK
L PARK
L PARK 2
L PARK 2
L PARK 3
L PARK 3
L PARK 4
L PARK 4
L PARK 4 SINAVDA 2 L PARK
L PARK 5
L PARK 5 SINAVDA 2 L PARKTA
L PARK NASIL YAPILIR?
2 adet “L Park Alanı” vardır. Her ikisinede aynı formatta girilir.L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz.
L’ye girerken dubalar ile kaldırımı ortalayarak düz bir şekilde (kaldırıma paralel olarak) dubalar ile kaldırımın arasına gireriz, “L Dönüş Alanı” Tabelasını yanında dururuz.
Daha sonra aracı geri vitese alırız, sağ küçük aynadan sağ arka tekerleği takip ederek
debriyaj ile yavaş yavaş düz bir şekilde geri geliriz, aracın sağ arka tekeri yol üzerindeki beyaz çizgiye basınca duruyoruz. (Sol okudunuz orta refüjdeki beyaz çizgi ile aynı hizada oluyor.) Daha sonra direksiyonunu tam sağ yaparak aracın ortası karşıya düzelinceye kadar geri gelirek dururuz.Durduğumuzda 4’ncü duba, (Kavşağın içindeki kaldırımın köşesi ile aynı hizadaki duba) DİREKSİYON SİMİDİ ile yan yana olması gerekir.Sonra direksiyonu sola, 1,5 Tur çevirerek (2 T) düzeltiriz.1 metre kadar düz geri giderek bir gerimizdeki duba, sol omuzumuz ile aynı hizaya gelince duruyoruz.Sınav Komisyon Başkanının (önde oturan öğretmen) “Çıkabilirsin” komutu ile sağ sinyalimizi yakarak aracı 1. Vitese alıp hareket ederek öne düz gideriz, sol dikiz aynası 4’ncü duba (Kavşak içindeki kaldırımın köşesine denk gelen duba) ile DİREKSİYON SİMİDİ aynı hizaya (yan yana) getirince dururuz, sonra, direksiyonu tam sağ yaparak ve sağ sinyalimizi vererek L’ den cikariz, daha sonra aracın direksiyonunu düzeltir ve dururuz.Sınav komisyonu araca binerek “DEVAM Edin” komutu verdikten sonra, sol sinyalimizi verip, aynadan arkadan gelen trafiği kontrol ederek yola çıkar ve parkurda devam ederiz.NOT : 2 Adet “L Dönüş Alanı” bulunmakta olup, Sürücü adayları Direksiyon Sınavında sadece bir tane “L Dönüş” yapmaktadırlar.
Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Küçük küçük notlar eşliğinde sizlerle paylaştık . Notların üzerine tıkladığınızda ayrıntılı video anlatıma ulaşacaksınız .
Gelişmiş Sürücü Eğitim Arayüzü
Direksiyon sınavını kazanmanız için web sitemizi ve eğitimlerimizi sürekli güncelleştiriyoruz .
Otomobil Direksiyon Eğitimi
Otomobil direksiyon eğitimlerine ulaşmak için buraya tıklayın.
Motosiklet Direksiyon Eğitimi
Motosiklet direksiyon eğitimlerine ulaşmak için buraya tıklayın.
Yüz Yüze Eğitim
Yüz yüze eğitim için randevu almanız gerekmektedir. Kayıt olduğunuz şubemizi arayarak randevu alabilirsiniz.
Motosiklet Eğitimi
Motosiklet eğitimlerimiz her perşembe Natoyolun da yapılmaktır.
Kazanmak için Yapmanız Gerek
- Bineceğiniz aracın kapısını sol elle açın ve sağ ayakla araca binin. Bu sayede arkanızdan araç gelip gelmediğini daha rahat kontrol edebilirsiniz. Vites kolunu boşa alın, kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırın.
- Araca bindikten sonra ilk yapacağınız işlem koltuk ve ayna ayarları olmalı. Bunları kendinize göre ayarladıktan hemen sonra emniyet kemerinizi takın. El frenini indirin.
- Vites kolunun boşta olup olmadığını kontrol edin. Değilse sol ayağınızla debriyaja sonuna kadar basıp vites kolunu boşa alın. Sol ayağınızı debriyajdan kaldırmadan sağ ayağınızı frene basın ve kontak anahtarını çevirin. Gaz pedalına bas, araç devrini aldıktan sonra debriyaj pedalına basarak vites kolunu 2’ye al.
- Vitesi 1’e alarak kalkışa hazırlanın.
- Kalkmadan hemen önce aracın gideceği yöne doğru sinyal vermeyi unutmayın. Aracı (sağa) yanaştırırken sağ sinyalini ver.
- Harekete geçmek için ayağınızı debriyajdan yavaş yavaş kaldırın ve sağ ayağınızla hafif hafif gaz pedalına basın. Ayağınızı sakın debriyajdan birden bire çekmeyin, bu aracın durmasına sebep olacaktır.
- Hareket halindeyken aracın devrini yükseltmek için debriyaj pedalına basıp vitesi yol durumuna göre 2’ ye ya da 3’e alın.
Aynalarınızı Sürekli Kontrol Edin
- U dönüşü yapacağınız takdirde muhakkak vitesi 1’e düşürmeniz gerekir. U dönüşü sırasında döneceğiniz yöne sinyal vermeniz gerekir. Bunun yanı sıra dikiz aynasından da arkanızın müsait olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.
- Eğer kavşaktan dönecekseniz kavşağa 50 metre kala arkadaki trafiği kontrol ederek, dönüş yönünüze doğru şerit değiştirin. Sola dönüşlerde sol şeride, sağa dönüşlerde sağ şeride, düz devam edeceğiniz takdirde ise orta şeride doğru aracınızı hareket ettirin.
- Kırmızı ışık kuralını sakın ihmal etmeyin ve ışığın yanmasına 3 saniye kalmışsa bile sakın geçiş yapmayın. Kırmızı ışıkta beklerken döneceğiniz yöne doğru sinyal verin.
- Durma ya da park etme gibi durumlar sırasında debriyaj pedalına basmanız gerekir. Aynı zamanda geri görme aynasından da arka kısmın müsait olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
- Park etme esnasında aracın sensöründen ses geliyorsa bu arka tarafta aracınıza çarpabilecek yükseklikte bir nesne olduğunun işaretidir. Duruma göre fren yaparak park etme işleminizi dikkatli bir şekilde yerine getirin.
- Aracı durdurduktan sonra inmeden önce vitesi boşa alın, kontağı kapatıp aracı istop ettirin ve emniyet kemerinizi çıkarın.
- Araçtan inme esnasında sol dikiz aynası ile arkadan araç gelip gelmediğini kontrol edin.
Ehliyetiniz Neredeyse Cebinizde
Ehliyet sınavını kazanmak için web sitemiz üzerinden videolara sorulara ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz.
Motor Ehliyeti | A, A1 ve A2 Motosiklet Ehliyeti Kursu
İçindekiler Motor ehliyeti, sadece bir belge değil, aynı zamanda farklı kategorilerdeki sürücülerin yeteneklerine ve deneyimlerine
MOTOSİKLET DİREKSİYON SINAV & DERS ALANI
MOTOSİKLET DİREKSİYON SINAV & DERS ALANI Motosiklet direksiyon sınavı & direksiyon dersleriniz Mamak/Natoyolu Natavega AVM'nin
Mamak Natoyolu Direksiyon Sınav & Ders Alanı
Natoyolu Direksiyon Sınav & Ders Alanı Direksiyon sınavı ve direksiyon dersleriniz Mamak/Natoyolunda olacaktır. Aşağıda Hocalarımızın
Çelik Sürücü Kursu – A A1 A2 Motosiklet & Otomobil Ehliyet Kursu
[rev_slider alias="dark-fullsite-block-3-services89" slidertitle="Dark FullSite
06.04.2022 Nisan Ehliyet Sınav Soruları
Aşağıdaki Bilgileri Doldurarak Sınava Başlıyabilirsiniz! Çelik Sürücü Kursu Sizlere Başarılar Diler Sınavı Geçmek İçin Gerekenler(Örnektir)
04.04.2022 Nisan Ehliyet Sınav Soruları
Aşağıdaki Bilgileri Doldurarak Sınava Başlıyabilirsiniz! Çelik Sürücü Kursu Sizlere Başarılar Diler Sınavı Geçmek İçin Gerekenler(Örnektir)
Soru Sor
Sana Yardımcı OlmayaHer zaman Hazırız !
Aklına takılan her şey de bize soru sorabilirsin . Sorularına cevap aramak için elimizden geleni yapacağız .
Yorum Bırakın